Zoeken

Casablanca in actie tegen motorcriminaliteit

19 augustus 2024 - 07:00 - Marokko

©

Casablanca is een grootschalige controlecampagne gestart voor motorrijders. De politie heeft controleposten opgezet in verschillende straten om moto’s te controleren, zelfs die van bezorgers. Het doel is om een einde te maken aan de toenemende diefstal en criminaliteit waarbij moto’s worden gebruikt.

Agenten controleren of bestuurders de juiste papieren voor hun voertuig hebben en proberen gestolen moto’s op te sporen. De actie is een reactie op klachten van burgers en video’s op sociale media over de toename van straatroven en inbraken waarbij moto’s worden ingezet. Veel Marokkanen hebben online opgeroepen tot hardere aanpak van motorrijders.

Lees ook: Marokko: agent opgepakt voor stelen motorfiets in Tanger

De campagne heeft al resultaat opgeleverd. Er zijn boetes uitgedeeld aan verschillende bestuurders en tientallen moto’s zijn in beslag genomen omdat de eigenaren geen geldige documenten konden tonen. Ook zijn er gestolen moto’s onderschept.

Lees ook: Motorbakfietsen in Marokko: van integratie-hulpmiddel tot symbool van misdaad

De controleactie vindt niet alleen plaats in Casablanca zelf, maar ook in omliggende gebieden zoals Mediouna, Tit Mellil en Mohammedia. De politie is vastbesloten om de overlast van criminelen op motors terug te dringen en de veiligheid in de stad te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team