Zoeken

Casablanca gaat rioolwater hergebruiken

3 mei 2024 - 07:00 - Marokko

©

De stad Casablanca gaat een pompstation bouwen voor het hergebruik van rioolwater. Het Marokkaans bouwbedrijf SNTM is geselecteerd om de pompstation in Mediouna te bouwen.

Het SNTM, een dochteronderneming van de Chaabi-groep, heeft een contract gewonnen van 35,1 miljoen dirham voor de bouw van het pompstation. Het project omvat de constructie van een pompsysteem, een bezinkbassin en een opslagbassin.

Lees ook: Casablanca richt zich op afvalwater door watertekort

Casablanca Baïa, de lokale ontwikkelingsmaatschappij, zal een andere aannemer selecteren voor de tweede fase van het project, die betrekking heeft op de aanleg van een leidingnet voor het transport van het behandelde rioolwater van Mediouna naar de groene ruimtes van Casablanca. De totale kosten van het project bedragen meer dan 65 miljoen dirham.

Lees ook: Waterbeperkingen op komst in Casablanca?

De bouw van het pompstation is een belangrijk onderdeel van de strategie van Casablanca om de watervoorziening te beheren en waterverspilling tegen te gaan. De stad kampt met watertekorten en heeft het gebruik van drinkwater voor het besproeien van groene ruimtes en golfbanen verboden. Het behandelde rioolwater zal nu worden gebruikt voor deze doeleinden. De praktijk van hergebruik van rioolwater zal in de toekomst worden uitgebreid naar andere delen van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team