6 januari 2021 - 11:20 - Economie
Het traject Casablanca-Tel Aviv zal niet enkel bediend worden door Marokkaanse en Israëlische luchtvaartmaatschappijen. Buitenlandse bedrijven die graag een graantje willen meepikken van de normalisering van de betrekkingen tussen de twee landen, hebben ook interesse getoond voor het aanbieden van vluchten tussen Marokko en Israël.
Buitenlandse luchtvaartmaatschappijen willen meeprofiteren van de normalisatie van de relaties tussen Marokko en Israël. Na de recente aankondiging van Royal Air Maroc om vluchten naar Israël te organiseren, volgden ook de Israëlische luchtvaartmaatschappijen El Israel Airlines, Al Israir en Arkia Israeli Airlines.
Emirates Airlines willen nu dagelijks ook drie vluchten gaan aanbieden tussen de Marokkaanse metropool en Israël. De vluchten duren tussen 14 en de 30 uur en kosten tot 21.000 dirham.
Het Duitse bedrijf Lufthansa AG is van plan om wekelijkse verbindingen aan te bieden van 9.00 uur tot 17.00 uur met een tussenstop in Frankfurt.
Air France heeft vier reguliere vluchten per week gepland met een duur die zal schommelen tussen 12.00 en 18.00 uur. Voor deze verbindingen worden verplichte tussenstops aangekondigd op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle.
Twee Turkse luchtvaartmaatschappijen hebben eveneens interesse voor deze nieuwe verbinding. Turkish Airlines en Pegasus kondigen vluchten aan tussen de twee landen, met een tussenstop in Istanbul.
Oorlog of niet, handel Marokko-Israël bloeit op
Iran wil banden met Marokko herstellen
Marokkaans automerk NamX wil Amerika veroveren
Marokko verwacht sterke daling prijs benzine
Afrika Cup 2025: dit zijn de 24 landen die gekwalificeerd zijn voor Marokko
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Oorlog of niet, handel Marokko-Israël bloeit op
Marokko verwacht sterke daling prijs benzine
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars