Zoeken

Casablanca bereidt komst vakantiegangers voor met strenge maatregelen

25 juni 2024 - 06:00 - Marokko

©

Om de wildgroei van parasolverhuurders op de stranden van Casablanca tijdens de zomer te beteugelen, benadrukken de stadsautoriteiten dat elke bezetting van de openbare ruimte op de stranden voorafgaande toestemming vereist. Tevens roepen ze strandgangers op om overtredingen te melden.

"De toegang tot 80% van het zandoppervlak van de stranden is vrij en gratis," melden de autoriteiten van de stad Casablanca. Ze waarschuwen tevens tegen illegale exploitatie van deze gebieden door parasolverhuurders. De gemeenteraad heeft strandgangers opgeroepen om bij de bevoegde diensten elke persoon aan te geven die hen geld vraagt ​​voordat ze van de faciliteiten op de stranden kunnen genieten.

Lees ook: Vakantie in Marokko: 50 dirham voor een kopje koffie

De stadsautoriteiten verduidelijken dat 20% van het zandoppervlak van de stranden is uitgerust met parasols, stoelen en tafels die bedoeld zijn om te verhuren, in overeenstemming met de geldende nationale voorschriften voor strandbeheer. Voor het zomerseizoen dat op 1 juli begint, heeft de gemeente speel- en sportaccommodaties op de stranden aangelegd, met name die van Lalla Meryem en Ain Diab, om meer toeristen te trekken.

Lees ook: Strenge straffen voor parasolverhuurders in Casablanca

Bijna 6000 onderhoudsagenten zijn ingezet om de schoonmaak van de stad te garanderen tijdens het zomerseizoen. Honderd onderhoudsagenten en tientallen prullenbakken werden voorzien op de stranden van Ain Diab de hele zomer schoon te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team