Zoeken

Chadi Riad eert Abdelhak Nouri

5 augustus 2024 - 20:30 - Sport

©

De nieuwe aanwinst van Crystal Palace, Chadi Riad, zal met rugnummer 34 spelen als eerbetoon aan zijn landgenoot en voormalig Ajax-ster Abdelhak Nouri, wiens tragische lot de wereld ontroerde.

Net als verschillende andere spelers in Europese competities, heeft Chadi Riad ervoor gekozen om het shirt met nummer 34 te dragen ter nagedachtenis aan Nouri, die in 2017 tijdens een wedstrijd met Ajax een hartstilstand kreeg. Chadi Riad tekende in juni een contract bij Crystal Palace tot 2029. Zijn vorige club, Real Betis, ontving 15 miljoen euro voor de transfer.

Lees ook: Marokkaanse u23-elftal brengt hulde aan Abdelhak Nouri na zege (foto’s)

De 20-jarige Marokkaanse verdediger maakte indruk tijdens zijn seizoen bij Real Betis en trok daarmee de aandacht van verschillende Europese topclubs. Crystal Palace, dat vorig seizoen als tiende eindigde in de Premier League, wist de Marokkaanse belofte uiteindelijk binnen te halen.

Lees ook: FC Barcelona koopt Chadi Riad terug uit angst hem te verliezen

Voor een bedrag van 15 miljoen euro speelt Riad de komende jaren bij ’The Eagles’. De voormalig jeugdspeler van Barcelona blonk uit in de Spaanse competitie en heeft statistisch gezien het hoogste percentage gewonnen verdedigende duels van dit jaar in Spanje (78,22%). Barcelona ontvangt de helft van de transfersom, zoals afgesproken met Real Betis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team