Zoeken

Chaos op Djemaa el Fna-plein in Marrakech

16 september 2024 - 07:00 - Marokko

©

Toeristen en inwoners van Marrakech hebben nog steeds te maken met illegale parkeerwachters die torenhoge prijzen vragen en horecagelegenheden rond het Djemaa el Fna-plein die hun prijzen onredelijk hebben verhoogd.

Deze illegale parkeerwachters eisen soms twee of drie keer de officiële prijs van bezoekers en Marokkanen. Naast de anarchie van de "gele hesjes" worden bezoekers ook geconfronteerd met de buitensporige en ongerechtvaardigde prijsstijgingen bij cafés, restaurants en andere zaken rond het plein.

Lees ook: Nekacha op Djemaa el Fna rekent toerist 1200 dirham aan voor henna-tatoeage

Veel toeristen, zowel binnenlandse als buitenlandse, zeggen spijt te hebben van hun keuze om de "rode stad" te bezoeken vanwege deze betreurenswaardige situaties, meldt de lokale website kech24. Deze illegale praktijken op en rond het Djemaa el Fna-plein schaden de reputatie van het beroemde plein en de stad Marrakech als wereldwijde toeristische bestemming, klagen ze.

Lees ook: Parkeerwachters opgepakt bij Djemaa el Fna in Marrakech

Om wat orde op het plein te scheppen, roepen bezoekers de lokale autoriteiten op tot meer daadkracht om deze misstanden te beëindigen. Ze vragen hen met name om het toezicht op deze zaken op en rond het Djemaa el Fna-plein te versterken om de aantrekkingskracht en toeristische reputatie van de "rode stad" te behouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team