Zoeken

Chaos op station Rabat Agdal

28 mei 2024 - 08:00 - Marokko

©

Op het treinstation Rabat Agdal, geprezen als de mooiste en grootste van Marokko en een van de grootste van het continent, heerst chaos.

Zowel beveiligers als passagiers zijn het slachtoffer van de Lees ook: willekeur van taxichauffeurs. Ondanks strenge maatregelen van de beveiligers om taxichauffeurs weg te houden van de hoofdingang van het station, blijft de chaos heersen, meldt Al3omq. Geschreeuw en ruziën zijn er dagelijkse kost doordat chauffeurs weigeren passagiers naar hun gewenste bestemming te brengen.

Lees ook: Grote taxi’s persen reizigers af op luchthaven Tanger

Maar dat is niet alles. Chauffeurs nemen vaak meerdere passagiers tegelijk mee, die naar verschillende locaties gaan. Het gevolg: een enorme file bij het verlaten van het station.

Lees ook: Taxi’s in Marokko: einde aan oplichting?

Deze anarchie is te betreuren, zeker nu Marokko zich voorbereidt op de komst van miljoenen toeristen en supporters voor de Afrika cup 2025 dat het koninkrijk alleen organiseert, en het WK 2030 dat het samen met Spanje en Portugal zal hosten. Het is daarom dringend dat de ministeries van Transport en van Digitale Transitie een strategie invoeren voor de ontwikkeling van de sector en de overgang naar duurzaam vervoer, met name door wereldwijde bedrijven toe te staan die de sector kunnen ordenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team