Zoeken

Cheb Khaled: geliefd in Marokko, bekritiseerd in Algerije

5 oktober 2024 - 22:10 - Cultuur

©

De Algerijnse raï-zanger Cheb Khaled is in zijn thuisland onder vuur komen te liggen na zijn optreden op het festival "Fun" in Casablanca, Marokko.

Veel Algerijnen boycotten de zanger vanwege zijn nauwe banden met Marokko, maar Marokkaanse fans steunen hem juist en verwelkomen hem met open armen. Op sociale media deelde Cheb Khaled beelden van zijn concert en de voorbereidingen erop, en bedankte hij zijn Marokkaanse fans voor hun steun. Zij benadrukten dat Marokko zijn tweede thuisland is en dat kunst en politiek gescheiden moeten blijven.

Lees ook: Cheb Khaled geeft concert in Marokko ondanks verbod in Algerije

De kritiek op Cheb Khaled in Algerije is niet nieuw. De in Oran geboren zanger is getrouwd met een Marokkaanse vrouw en heeft de Marokkaanse nationaliteit. Zijn goede relatie met Koning Mohammed VI en andere Marokkaanse leiders zorgt voor onvrede bij veel Algerijnen. Eerder kreeg hij al kritiek vanwege een lied dat hij componeerde voor het Marokkaans elftal en vanwege de aanwezigheid van de Marokkaanse vlag in zijn videoclip "Ismouha Beyrouth", een eerbetoon aan de slachtoffers van de explosies in Beiroet in 2020.

Lees ook: Cheb Khaled aanwezig op ceremonie van trouw aan Koning Mohammed VI

Ondanks de aanhoudende kritiek blijft Cheb Khaled volhouden dat hij trots is op zijn Algerijnse afkomst. In februari reageerde hij op de beschuldigingen dat hij zijn vaderland zou hebben verraden. "Ik blijf Algerijn en als ik iemand heb beledigd, was dat niet mijn bedoeling", zei hij in een video op sociale media. "Ik bied mijn excuses aan iedereen aan." Hij benadrukte dat niemand hem zijn Algerijnse roots kan afnemen en dat "we allemaal broeders zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team