Zoeken

Chefchaouen pakt parkeerprobleem aan met ambitieus project

11 september 2024 - 15:30 - Marokko

©

De stad Chefchaouen, bekend om zijn blauwe straatjes en rijke geschiedenis, trekt jaarlijks duizenden toeristen. Om de groeiende populariteit bij te benen, investeert de stad in nieuwe infrastructuur, met name op het gebied van parkeren.

In oktober start de bouw van een nieuwe parkeergarage met één verdieping op het grote plein. Deze garage zal plaats aanbieden voor 220 auto’s en zal een geschatte investering vergen van 17 miljoen dirham. Het project wordt gefinancierd door een samenwerking tussen de provinciale overheid, de regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, de gemeente Chefchaouen en het Agentschap voor de Ontwikkeling van de Noordelijke Regio’s. Het dak van de garage zal worden ingericht als recreatieruimte voor bewoners.

Lees ook: Parkeermaffia dicteert wet in Chefchaouen

Als onderdeel van een project om de oude stad te herstructureren, staat er voor 2025 nog een parkeergarage op de planning. Deze garage krijgt drie verdiepingen en komt naast het complex voor traditionele ambachten. De kosten hiervoor worden geraamd op 40 miljoen dirham.

Lees ook: Parkeren in Nador vanaf nu volledig gratis

Chefchaouen heeft al een parkeergarage met drie verdiepingen in de wijk Ras el-Ma. Deze biedt ruimte aan 238 auto’s en kostte 42 miljoen dirham. De gemeenteraad van Chefchaouen heeft onlangs besloten om het beheer van deze garage uit te besteden aan een particulier bedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team