Zoeken

Parkeermaffia dicteert wet in Chefchaouen

2 augustus 2024 - 15:00 - Marokko

©

In de Marokkaanse kustplaats Amtar en de regio Chefchaouen heerst wetteloosheid op de openbare parkeerplaatsen. Automobilisten worden afgeperst door criminelen die de parkeerplaatsen illegaal controleren en steeds hogere prijzen eisen.

De criminelen gebruiken ijzeren en betonnen barricades om de parkeerplaatsen af te zetten en geld af te troggelen van automobilisten. Wie weigert te betalen, wordt bedreigd met geweld. Zowel lokale bewoners als vakantiegangers, waaronder veel Marokkanen die in het buitenland wonen, zijn het slachtoffer van deze praktijken.

Lees ook: Politie arresteert illegale parkeerwachters in Nador

De gemeente Amtar heeft, in tegenstelling tot sommige andere gemeenten, nog geen besluit genomen om de parkeerplaatsen gratis te maken. Ook heeft de gemeente geen contract gesloten met een bedrijf om de parkeerplaatsen te beheren. Deze situatie wordt uitgebuit door de criminelen.

Maatschappelijke organisaties, geciteerd door Rue20, veroordelen deze negatieve praktijken die schadelijk zijn voor het imago van de regio Chefchaouen en de aantrekkingskracht op toeristen verminderen. De regio trekt normaal gesproken veel Marokkaanse en buitenlandse toeristen die komen genieten van de prachtige natuur en stranden.

Lees ook: Buitensporige parkeertarieven zorgen voor woede in Marokko

Vanwege de aanhoudende problemen roepen de maatschappelijke organisaties de lokale autoriteiten van Amtar en Chefchaouen op om in actie te komen. Ze pleiten voor meer politietoezicht en een duidelijke, wettelijke regeling voor de openbare parkeerplaatsen. Dit moet ervoor zorgen dat burgers en vakantiegangers beschermd worden tegen afpersing en intimidatie, en dat bezoekers weer onbezorgd kunnen genieten van de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team