Zoeken

CTM koopt 51% van Africa Morocco Link

31 mei 2024 - 07:00 - Economie

©

De Marokkaanse transportgroep CTM heeft met succes een obligatielening van 300 miljoen dirham uitgegeven. De opbrengst van deze lening zal worden gebruikt om een ​​meerderheidsbelang van 51% te verwerven in Africa Morocco Link (AML), een veerdienst tussen Tanger Med en Algeciras. De resterende 49% van de aandelen van AML, die in handen waren van Attica Holdings, werden verkocht aan de Zweedse rederij Stena Line.

"De emissie verliep zonder problemen, ondanks de recente turbulentie op de markt voor private schulden. De markt is wat terughoudend, maar de operatie is goed verlopen", aldus een bron dicht bij het dossier tegenover Médias24.

Lees ook: Africa Morocco Link (AML) verandert van eigenaar

De obligatielening met een vaste rente en een looptijd van vijf jaar is bedoeld om de overname van 51% van de aandelen van Africa Morocco Link te financieren en de financieringsbronnen van de CTM-groep te optimaliseren. De Griekse rederij Attica Holdings, die de resterende 49% van de aandelen in handen had, kondigde begin april aan haar belang te willen verkopen aan de Zweedse multinationale Stena Line Holding BV.

Lees ook: CTM koopt Africa Morocco Link

Volgens dezelfde bron is er al een overeenkomst getekend tussen de Zweedse en Griekse rederijen. "De deal is nog niet definitief, maar de verkoop is ondertekend en de afronding volgt de komende weken", aldus de bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team