Zoeken

Toeristen verkiezen steeds meer Dakhla boven Noord-Marokko

7 juli 2024 - 07:00 - Marokko

©

Dakhla, stad in het uiterste zuiden van Marokko, is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming. Ondanks de afstand tot de grote steden kiezen steeds meer Marokkaanse en buitenlandse toeristen voor deze woestijnstad boven de noordelijke regio’s.

"Dakhla is het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming, vooral in de zomer", zegt Mostafa Alioui, een touroperator in Dakhla. "We hebben geen moeite om onze reizen te verkopen, de vraag is groot." Volgens Alioui speelt de beschikbaarheid van rechtstreekse vluchten een belangrijke rol. "Dankzij de rechtstreekse vluchten kiezen steeds meer mensen uit het noorden van Marokko en de grote steden ervoor om een paar dagen in Dakhla door te brengen, hoewel de prijzen nog steeds aan de hoge kant zijn."

Lees ook: "Dakhla, het Mekka van het kitesurfen"

Kabir Bouchaab, voorzitter van de regionale vereniging van reisgidsen in Dakhla, bevestigt de groeiende populariteit van de stad. "Vorig jaar kwamen er bijna 43.423 toeristen per vliegtuig naar Dakhla, waarvan 47% Marokkanen en de rest voornamelijk Fransen, Belgen en Spanjaarden." Hij wijst op de combinatie van woestijnklimaat en kust als belangrijke trekpleister.

Lees ook: Israëlische hotelketen Selina vestigt zich in Dakhla

Ook Said Rihani, een andere touroperator in Dakhla, ziet een toename in de vraag naar reizen naar de stad. "De belangstelling komt vooral doordat Marokkanen Dakhla ontdekken als een alternatieve bestemming voor de drukke noordelijke regio’s", zegt hij. "Bovendien heeft het ontwikkelingsplan voor de zuidelijke provincies bijgedragen aan de bekendheid van Dakhla."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team