Zoeken

Datum vrijlating Dounia Batma uit gevangenis bekend

22 september 2024 - 13:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Dounia Batma, die veroordeeld is tot een jaar gevangenisstraf in de "Hamza Mon Bb"-zaak, zal naar verwachting in januari 2025 haar vrijheid terugkrijgen. Haar verzoek om koninklijke gratie lijkt niet te zijn ingewilligd.

Dounia Batma werd beschuldigd van online laster en het verspreiden van persoonlijke informatie over publieke figuren via het account "Hamza Mon Bb". Ze werd gearresteerd in Casablanca en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf door de rechtbank van Marrakech.

Lees ook: Zangeres Dounia Batma viert verjaardag in gevangenis (video)

De zangeres begon haar straf in januari van dit jaar uit te zitten, nadat het Hof van Cassatie het verzoek van haar advocaten om het vonnis van het Hof van Beroep, dat vier maanden had toegevoegd aan haar oorspronkelijke straf, nietig te verklaren, had afgewezen.

Lees ook: Dounia Batma wacht in gevangenis op koninklijke interventie

Dounia Batma had koninklijke gratie gevraagd ter gelegenheid van het Offerfeest, zonder succes. Tenzij ze koninklijke gratie of strafvermindering krijgt, zal ze haar volledige straf moeten uitzitten in de Loudaya-gevangenis in Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team