Zoeken

Diplomatiek incident aan boord Royal Air Maroc-vlucht

11 oktober 2024 - 16:20 - Marokko

©

Op maandag 7 oktober ontstond er een heftige woordenwisseling tijdens een vlucht van Royal Air Maroc van Dakar naar Parijs, met een tussenstop in Casablanca. Betrokken waren een Senegalese vrouw en het voormalige presidentiële echtpaar van Senegal.

Volgens Senegalese media sprak Aïssa Kamara, de Senegalese passagier, ex-president Macky Sall aan over de dodelijke gebeurtenissen in maart 2021 en juni 2023, vlak voor de landing in Casablanca. In een video op sociale media legt de 62-jarige vrouw uit dat ze de ex-president enkel ter verantwoording wilde roepen.

Lees ook: Marokko waarschuwt Macky Sall

"Ik verwachtte geen excuses, maar wel een verklaring. Hij antwoordde niet, keek naar zijn schoenen, zijn vrouw begon me obsceen uit te schelden...", vervolgde de passagier. "Ik heb haar beledigingen teruggekaatst. Toen kwamen de lijfwachten van achteren op me af... En een tiental begeleiders, ze beledigden me en ik beledigde hen terug."

De echtgenote van Macky Sall ontkent deze versie van het verhaal. "Mijn man was geconcentreerd aan het lezen toen deze dame hem agressief aansprak en een moordenaar noemde. Hij reageerde niet", verklaarde ze. Ze geeft aan dat ze proportioneel reageerde op de aanval van Kamara en benadrukt dat zij en haar man geen lijfwachten bij zich hadden, zoals de Senegalese passagier beweerde.

Lees ook: Macky Sall start nieuw leven in Marrakech

Na het incident werd de Senegalese vrouw gearresteerd door de autoriteiten op de luchthaven van Casablanca, nadat de piloot van het vliegtuig alarm had geslagen. Ze werd diezelfde dag nog vrijgelaten en mocht haar reis naar Parijs vervolgen na tussenkomst van het Senegalese ministerie van Buitenlandse Zaken en de Senegalese ambassade in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team