Zoeken

Directe zeeroute Marokko-Turkije in de maak

29 juni 2024 - 15:30 - Marokko

©

De voorzitter van het Maghrebijnse Forum voor Internationale Samenwerking heeft een ambitieus Turks project onthuld om een directe maritieme lijn te creëren tussen Turkije en de Maghreblanden. Deze unieke stap zou de handel tussen de twee regio’s stimuleren zonder omweg via Europese havens.

Mohamed Al-Adel, voorzitter van het Maghrebijnse Forum, deelde met journalisten dat een Turks bedrijf een voorstel heeft ingediend om een maritieme lijn op te zetten die Istanbul verbindt met Tripoli, Tunis, Algiers, Marokko en Mauritanië. De schepen zouden een retourreis van 20 dagen maken zonder tussenstops in Europese havens.

Lees ook: Marokko en Turkije bundelen krachten

Deze voorstel werd gepresenteerd tijdens de tweede sessie van het Maghrebijns-Turkse Forum voor Cultuur en Economie, dat momenteel plaatsvindt in Tunis. Het evenement brengt 120 Turkse gasten samen, waaronder 70 zakenlieden, en richt zich op het verkennen van investerings- en samenwerkingspartnerschappen in verschillende sectoren, met inbegrip van energie, mijnbouw, landbouw en toerisme.

Lees ook: Turkije helpt Marokko bij ontwikkeling maritieme vloot

Volgens Al-Adel zou de directe maritieme lijn "de handel tussen de twee regio’s stimuleren" en "de economische en culturele banden tussen de Maghreb en Turkije versterken." Hij benadrukte ook het belang van dit project voor "het bevorderen van de Maghrebijnse economische integratie" en "het promoten van economische complementariteit tussen de twee oevers van de Middellandse Zee."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team