Zoeken

Geheime dochter Hassan II "wil Marokkaanse koninklijke familie afpersen"

25 september 2024 - 12:10 - Marokko

©

Jane Benzaquen, een zeventiger van Belgisch-Israëlische afkomst, heeft juridische stappen ondernomen om erkend te worden als de onwettige dochter van wijlen Koning Hassan II. Ze beweert dat haar moeder, Anita Benzaquen, een relatie had met Hassan II toen hij nog kroonprins was.

In het verleden heeft Jane Benzaquen geprobeerd haar claim voor te leggen aan de Israëlische rechtbanken, zonder succes. Vervolgens besloot ze gebruik te maken van haar dubbele nationaliteit om haar zaak in België aanhangig te maken.

Lees ook: Geheime dochter Hassan II, Jane Benzaquen, blijft strijden voor erkenning

De bejaarde vrouw zou een financiële compensatie kunnen eisen van enkele miljoenen euro’s. De koninklijke familie van Marokko heeft echter geweigerd om een DNA-test uit te voeren en heeft zelf een klacht ingediend tegen Jane Benzaquen en haar familie, waarin ze hen beschuldigen van poging tot afpersing. Stanislas Eskénazi, de advocaat van de Marokkaanse koninklijke familie, heeft de zaak als een duidelijke poging tot afpersing gekarakteriseerd. Hij stelt dat de zaak nog in de beginfase is en dat de partijen hun argumenten naar voren hebben gebracht.

Eskénazi benadrukt dat de juridische procedure niet kan plaatsvinden omdat de Marokkaanse staat zelf een klacht heeft ingediend. Hij legt uit dat de aanvrager niet simpelweg een verzoek tot erkenning heeft ingediend, maar eerder heeft geprobeerd om een "discrete" oplossing te vinden via de Marokkaanse ambassadeur. De advocaat wijst erop dat dit contact, dat in verschillende correspondenties wordt bevestigd, impliceert dat er om geld is gevraagd, wat de basis vormt voor de beschuldiging van afpersing.

Lees ook: Marokkaanse koninklijke familie dient klacht in tegen vermeende dochter Hassan II, Jane Benzaquen

Ter verdediging heeft Jane Benzaquen Marc Uyttendael ingeschakeld als haar advocaat, een jurist die bekend is met dit soort zaken. Uyttendael stond eerder prinses Delphine bij in haar strijd om als dochter van Koning Albert II erkend te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team