Zoeken

Dominique Strauss-Kahn lanceert groot hotelproject in Marokko

20 juli 2024 - 10:30 - Economie

©

Dominique Strauss-Kahn (DSK), voormalig directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en ex-minister van Economie, Financiën en Industrie van Frankrijk, breidt zijn investeringen in Marokko verder uit met een nieuw groot hotelproject ten zuiden van Tanger.

Strauss-Kahn heeft een groot stuk grond gekocht in de regio Sidi Mghait, ten zuiden van de stad Asilah in de provincie Tanger. Op deze locatie is hij van plan een toeristisch complex te bouwen om zijn talrijke investeringen in de Marokkaanse horecasector te versterken. Sinds 2018 is hij al eigenaar van een riad in Marrakech.

Lees ook: Dominique Strauss-Khan en zijn vrouw stralen in Marrakech

Het nieuwe project omvat de bouw van een resort aan de Atlantische Oceaan, met daarin een hotel, een luxe badplaats en meerdere privévilla’s. Strauss-Kahn is al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en heeft een toegangsweg naar het terrein aangelegd. Momenteel worden de basisinfrastructuren voor het project gerealiseerd.

Lees ook: Marokkaanse Myriam L’Aouffir spreekt over relatie met Dominique Strauss-Kahn

Strauss-Kahn woont al 16 jaar in Casablanca met zijn echtgenote, de Frans-Marokkaanse zakenvrouw Myriam L’Aouffir. In 2013 richtte hij in Marokko het adviesbureau "Parnasse International" op, dat diensten verleent aan Afrikaanse overheden en particuliere bedrijven. Voor Strauss-Kahn biedt Marokko grote kansen. "Marokko heeft enorme economische potenties en biedt talloze investeringsmogelijkheden," benadrukte hij op 11 mei 2023 tijdens een meeting in Dakhla, georganiseerd door het promotiebureau van de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team