Zoeken

Dordrechtse Yassine heeft maagkanker: "Overweldigd door steun"

1 augustus 2024 - 20:30 - Marokko

©

Yassine (34) dacht last te hebben van gewone buikpijn, maar kreeg te horen dat hij uitgezaaide maagkanker heeft en niet lang meer te leven heeft. Toch geeft hij de hoop niet op, dankzij de enorme steun die hij ontvangt, zelfs van wildvreemden. "We zijn er helemaal emotioneel van", vertelt zijn broer Mehdi.

Begin juli leek er nog niets aan de hand. Yassine had al maanden last van zijn buik, maar liet zich niet snel uit het veld slaan. Hij ging gewoon door met zijn werk als operationeel leidinggevende bij de politie in Dordrecht. Toch besloot hij naar de huisarts te gaan, die hem direct doorstuurde naar het ziekenhuis. Daar werd een grote tumor in zijn buik ontdekt, met uitzaaiingen naar zijn lever, lymfeklieren en buikwand.

Lees ook: Nieuw leven, nieuw hart: Marokkaan bedankt Ierland na transplantatie

"Plat gezegd gaven ze in het ziekenhuis aan dat ze niets meer kunnen doen om Yassine beter te maken. Hij kon alleen nog palliatief behandeld worden. Dat wil zeggen: ze kunnen zijn leven misschien nog wat oprekken met chemotherapie," vertelt Mehdi aan het AD.

De familie was geschokt, maar vond steun in hun geloof. Ze besloten een tweede opinie te zoeken in Turkije, waar een kennis met een vergelijkbare situatie succesvol was behandeld. Daar bleek dat de vlekken op zijn lever geen kanker waren, maar de diagnose bleef stadium 4 maagkanker.

Yassine is inmiddels begonnen met chemo- en immuuntherapie, in de hoop dat de uitzaaiingen in zijn lymfeklieren verminderen of zelfs verdwijnen, zodat hij uiteindelijk geopereerd kan worden. De behandeling is echter duur en de familie heeft niet genoeg geld.

Lees ook: Alphense solidariteit: 15.000 euro voor Driss’ volkstuintje na brand

Daarom startten ze een inzamelingsactie, waarvan ze de verwachtingen overtroffen. Binnen 24 uur was er al 80.000 euro opgehaald. Nu staat de teller al op bijna 118.000 euro van de gehoopte 119.000 euro. "Zoveel mensen doneren, het is bijna niet te bevatten", zegt Mehdi. "Het geeft ontzettend veel kracht. (...) Nu kunnen we ons volledig focussen op de ziekte van Yassine en zijn herstel."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team