Zoeken

Duitse commissaris verdacht van banden met Mocro Maffia

17 augustus 2024 - 11:20 - Wereld

©

Een politiecommissaris in Bonn, Duitsland, wordt momenteel onderzocht op verdenking van "belemmering van de rechtsgang, corruptie en verraad van ambtsgeheimen". Et wordt vermoed dat hij banden heeft met de Mocro Maffia.

De commissaris zou tijdens zijn werk belangrijke informatie uit onderzoeken hebben achtergehouden ten gunste van de Marokkaanse criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en voornamelijk actief is in Nederland.

Lees ook: Aboutaleb en Marcouch: "Kinderen in Nederland onder juk Mocro-maffia"

Kölner Stadt-Anzeiger meldt dat onderzoekers de commissaris op het spoor kwamen tijdens het afluisteren van een telefoongesprek. In dat gesprek zou een "logistiek medewerker" van de Mocro Maffia hebben opgeschept over zijn contact met een "politieagent uit Bonn", met wie hij zelfs een video zou hebben opgenomen. Om zichzelf te beschermen in geval van nood, onthulde een Algerijns-Duitse drugsdealer in die video "welke personen betrokken zijn bij een bendeoorlog". Ondanks zijn kennis van deze informatie, zou de commissaris deze niet hebben gedeeld met zijn collega’s. Hij zou ook gegevens hebben opgezocht in de database van de politie en deze informatie hebben doorverkocht.

"Het onderzoek richt zich nu op wie deze gegevens heeft ontvangen en hoe de politieagent zijn contactpersoon kende", aldus Ulrich Bremer, de procureur-generaal van Keulen. Op 6 juli hebben de autoriteiten een inval gedaan op de werkplek van de commissaris, maar de bewuste video is nog niet gevonden.

"Na zorgvuldige afweging van de verdenkingen en de ernst van de beschuldigingen heeft politiechef Frank Hoever de commissaris per direct ontheven van al zijn officiële taken, met ingang van 8 augustus," verklaarde een woordvoerder van de politie van Bonn.

Lees ook: Moordpoging op hoge ambtenaar: betrokkenheid Mocro Maffia steeds duidelijker

De afgelopen maanden is de politie steeds alerter geworden op de groeiende aanwezigheid van de Mocro Maffia, die haar activiteiten nu ook uitbreidt naar Duitsland. Volgens de autoriteiten zijn verschillende geweldsincidenten, waaronder twee recente ontvoeringen, mogelijk gelinkt aan de drugsorganisatie. De Duitse autoriteiten maken zich vooral zorgen over de sterke aanwezigheid van de Mocro Maffia in de regio Noordrijn-Westfalen, met name in Bonn en Keulen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team