Zoeken

Duitse toeriste achtervolgd en afgeperst door taxichauffeurs in Agadir

17 september 2024 - 18:50 - Marokko

©

Een Duitse toeriste heeft een klacht ingediend bij de gouverneur van de regio Souss-Massa, Saïd Amzazi, nadat zij en haar vrienden werden achtervolgd, bedreigd en afgeperst door chauffeurs van grote taxi’s in Tamraght, nabij Agadir.

Volgens de klacht, waarvan Achkayn een kopie heeft, vond het incident plaats op 10 september rond 21.00 uur. De toeriste en haar vrienden zaten in een gewone auto op weg naar Taghazout toen drie grote taxi’s hen begonnen te achtervolgen. De chauffeurs van deze taxi’s sneden hen vervolgens de pas af bij een kruispunt in de buurt van een politiebureau. Ze beschuldigden de chauffeur van de auto waarin de toeristen zaten van het gebruik van de app InDrive, en begonnen hen te bedreigen en geld te eisen. De toeristen werden meer dan een uur vastgehouden en moesten uiteindelijk 400 dirham betalen voordat ze mochten vertrekken.

Lees ook: Taxichauffeur in Tanger valt passagiere aan voor 1 dirham (video)

De Duitse toeriste is verontwaardigd over het gedrag van de taxichauffeurs, dat volgens haar in strijd is met de eisen van hun vergunning en professioneel gedrag. Ze vindt dat dit soort incidenten het imago van de taxisector schaadt. Ze heeft de gouverneur gevraagd om in te grijpen en de verantwoordelijken te straffen.

Lees ook: Toeristen in Nador aangevallen door agressieve taxichauffeur

Conflicten en achtervolgingen tussen taxichauffeurs en chauffeurs die werken met apps zoals InDrive komen veel voor in de regio Souss-Massa, vooral in de toeristische gebieden rond Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team