Zoeken

Zeer dure vakanties voor Marokkanen

28 juni 2024 - 23:00 - Marokko

©

Fatima-Zahra Ammor, Marokkaanse minister van Toerisme, erkent dat de prijzen van toeristische diensten in Marokko, met name in het hoogseizoen, veel te hoog zijn. Ze benadrukt de onbalans tussen vraag en aanbod die Marokkaanse toeristen benadeelt.

Tijdens een parlementaire vragenronde in de Kamer van Afgevaardigden deze week, erkende Fatima-Zahra Ammor het probleem. De sterke vraag naar toerisme, met name in populaire bestemmingen, overstijgt het beschikbare aanbod, wat leidt tot prijsstijgingen.

Lees ook: Torenhoge prijzen in Tetouan jagen vakantiegangers weg

Om deze structurele uitdaging aan te pakken, beloofde het ministerie van Toerisme in haar routekaart de capaciteit te vergroten om de kloof te dichten en de prijzen te verlagen.

De minister schetste concrete acties:

 Stimuleren van investeringen in toeristische infrastructuur: met nadruk op gebieden met hoog potentieel zoals badplaatsen en natuurgebieden.
 Ontwikkeling van resorts afgestemd op het budget en de verwachtingen van Marokkanen: met gevarieerde formules en aantrekkelijke prijzen.
 Implementatie van de nieuwe wetgeving voor toeristische faciliteiten: gericht op "diversificatie van het toeristische aanbod met kwaliteit en tegen passende prijzen", met name door innovatie in de accommodatie te bevorderen.

Lees ook: Vakantie in Marokko: 50 dirham voor een kopje koffie

Parlementariërs benadrukten het belang van binnenlands toerisme voor de nationale economie en herinnerden aan de cruciale rol van Marokkanen bij de redding van de sector tijdens de Covid-19-crisis. Ze pleitten voor de versterking van de nationale toeristische infrastructuur en een betere internationale promotie van lokaal toerisme.

Fatima-Zahra Ammor herhaalde de toewijding van haar ministerie aan de bevordering van binnenlands toerisme, met aandacht voor specifieke thema’s zoals strand- en natuurreizen. Ze verwees ook naar de implementatie van programma’s zoals "Ntla9aw Fbladna" en "Ntla9aw F Marrakech", de opening van nieuwe binnenlandse vluchten naar negen toeristische bestemmingen en de opleiding van personeel in de sector.

Lees ook: Hotels in Marokko te duur, Marokkanen kiezen buitenland voor vakantie

De minister beloofde concrete maatregelen om de prijzen van toeristische diensten voor Marokkanen te verlagen en het land aantrekkelijker te maken voor zowel binnenlandse als internationale toeristen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team