Zoeken

Egyptische groep koopt vier hotels in Marokko

19 september 2024 - 15:30 - Economie

©

De Egyptische hotelketen Pickalbatros heeft haar aanwezigheid in Marokko aanzienlijk uitgebreid met de overname van vier nieuwe hotels dit jaar. Met deze acquisitie beschikt de groep nu over meer dan 2600 hotelkamers in het koninkrijk.

De nieuwe aanwinsten omvatten drie hotels in Marrakech: Club Sango met 349 kamers, Palmira Palace en Golf Hotel met in totaal 640 kamers, en het Kasr Al Ward hotel in Agadir met 410 kamers. Enkele van deze hotels zullen worden gerenoveerd voordat ze volgend jaar hun deuren openen voor gasten.

Lees ook: Egyptische gigant koopt hotels in Marokko

Pickalbatros, opgericht in 1992, is een van de grootste toeristische groepen in Egypte en betrad enkele jaren geleden de Marokkaanse markt. De groep heeft tot nu toe 200 miljoen dollar geïnvesteerd in Marokko.

Lees ook: Club Med Agadir verkocht

De voorzitter van de groep, Kamel Abou-Aly, verklaarde in een interview met Asharq Business dat Pickalbatros momenteel zeven hotels in Marokko heeft en op zoek is naar andere investeringsmogelijkheden in het land. Hij benadrukte dat "het koninkrijk een vruchtbare bodem is voor investeringen in toerisme".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team