Zoeken

Eid ul-Adha: Marokkanen massaal naar Spanje

5 juni 2024 - 18:00 - Marokko

©

Terwijl een deel van de Marokkaanse diaspora naar Marokko terugkeert om Eid ul-Adha te vieren, kiezen veel in Marokko wonende gezinnen ervoor om de feestdagen in Spanje door te brengen.

Gezinnen uit de rijke- of middenklasse die in Marokko wonen, kiezen ervoor om tijdens Eid ul-Adha naar het buitenland te reizen, met name naar Zuid-Spanje. Daar vieren ze het feest zonder schaap en genieten ze van de stranden. Het idee is om de equivalent van de prijs van een schaap te doneren aan een behoeftige familie of liefdadigheidsinstelling. Dit wordt door de Islam toegestaan.

Lees ook: Marokkanen gaan massaal luxe shoppen in Spanje

In een verklaring aan Rue20 legt een burger die ervoor heeft gekozen om Eid ul-Adha in Zuid-Spanje door te brengen, de redenen achter deze keuze uit. Hij noemt de wens om met gewoonten te breken door de prijs van het Eid-schaap te doneren aan een behoeftige familie en met familieleden naar het buitenland te reizen om te winkelen en te genieten van de feestdagen die samenvallen met de school- en zomervakantie.

Lees ook: Hotels in Marokko te duur, Marokkanen kiezen buitenland voor vakantie

Onder de families die ervoor kiezen om in Marokko te blijven, zijn er ook die Eid ul-Adha liever in hotels doorbrengen, met name in populaire toeristische gebieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team