Zoeken

Eid ul-Adha in Marokko: torenhoge busprijzen

5 juni 2024 - 13:00 - Marokko

©

De prijzen van bustickets en grote taxi’s in Marokko schieten omhoog in aanloop naar Eid ul-Adha. Dit baart zorgen bij zowel Marokkaanse inwoners als de Marokkaanse diaspora die tijdens de zomervakantie naar zijn thuisland reist.

Verschillende Marokkanen uiten hun ongenoegen op sociale media en richten zich tot de minister van Transport en Logistiek, Mohamed Abdeljalil. Ze eisen maatregelen om de prijzen van bustickets voor interlokaal transport te reguleren.

Lees ook: Taxichauffeur in Tanger valt passagiere aan voor 1 dirham (video)

Naast regulering van de ticketprijzen, vragen burgers ook om de invoering van een gratis telefoonnummer om prijsopdrijving door busmaatschappijen tijdens Eid ul-Adha te kunnen melden.

Lees ook: Grote taxi’s persen reizigers af op luchthaven Tanger

De toename van de ticketprijzen is een jaarlijks terugkerend probleem tijdens het Offerfeest. De vraag naar busvervoer stijgt aanzienlijk in deze periode, wat sommige maatschappijen uitbuiten om hogere tarieven te hanteren. De Marokkaanse overheid heeft in het verleden al verschillende maatregelen genomen om de prijzen te controleren, met wisselend succes. De autoriteiten beloven dit jaar extra alert te zijn en illegale prijsverhogingen streng te bestraffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team