Zoeken

Europa waarschuwt voor Marokkaanse meloenen

4 juni 2024 - 20:00 - Wereld

©

Supermarktketen Leclerc waarschuwt haar klanten voor de aanwezigheid van pesticiden in Marokkaanse meloenen die tussen 14 en 28 mei in diverse regio’s in Frankrijk werden verkocht. De meloenen mogen niet meer worden geconsumeerd.

Leclerc heeft de Charentais meloenen uit Marokko teruggehaald nadat er hoge gehaltes pesticiden werden aangetroffen. De Franse overheidswebsite RappelConso adviseert consumenten om de meloenen niet te eten en ze te vernietigen of uiterlijk 12 juni terug te brengen naar de winkel voor terugbetaling.

Lees ook: Europa weigert Marokkaanse paprika’s

De waarschuwing geldt voor consumenten in de volgende departementen: Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Ardèche, Bouches-du-Rhône, Drôme, Corse-du-Sud, Haute-Corse, Gard, Var en Vaucluse. In deze regio’s werden de Marokkaanse meloenen tussen 14 en 28 mei verkocht.

Lees ook: Verboden pesticides gevonden in Marokkaanse meloenen in Spanje

Het is niet de eerste keer dat er in Europa een waarschuwing wordt afgegeven voor Marokkaans fruit. In maart van dit jaar waarschuwde het RASFF, het Europese systeem voor snelle waarschuwing voor levensmiddelen en voedermiddelen, voor de aanwezigheid van hepatitis A in partijen Marokkaanse aardbeien die naar Spanje waren geïmporteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team