Zoeken

Europol jaagt op voortvluchtige Marokkaanse criminelen

6 juli 2024 - 15:00 - Marokko

©

Europol, het Europese politiebureau, heeft de grenscontroles tussen Spanje en Marokko verscherpt in een poging voortvluchtige Marokkaanse criminelen op te sporen. Deze week werden twee arrestaties verricht.

Met hulp van de Spaanse politie voert Europol controles uit bij de grensovergangen van Ceuta en Melilla. Ze zijn op zoek naar Marokkanen die verdacht worden van misdrijven in Europa, meldt Assabah. Agenten doorzoeken zowel personen als voertuigen grondig.

Lees ook: Ongekend Europol-rapport over Marokkaanse criminelen

De operatie begon medio juni, tegelijk met Operatie Marhaba, die Marokkanen in het buitenland in staat stelt om hun zomervakantie in Marokko door te brengen. Om de gezochte personen op te sporen, worden geavanceerde elektronische apparatuur, zoals gezichtsherkenning en camera’s, ingezet bij de grensovergangen.

Lees ook: Mocro-maffia baart Europol zorgen

De verscherpte controles hebben al resultaat opgeleverd. Afgelopen woensdag werd een Marokkaan gearresteerd die in Italië wordt gezocht voor moord. Ook is een Belg opgepakt die in zijn eigen land gezocht wordt voor verschillende misdrijven en Marokko probeerde binnen te komen. De arrestanten zullen worden uitgeleverd aan de Italiaanse en Belgische autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team