Zoeken

Ex-topman Abercrombie & Fitch opgepakt voor seksueel misbruik in Marokko

23 oktober 2024 - 18:00 - Wereld

©

Mike Jeffries (79), voormalig topman van kledingmerk Abercrombie & Fitch, is in Florida gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik en mensenhandel.

Jeffries, zijn partner Matthew Smith (60) en een vermeende tussenpersoon, James Jacobson (70), worden ervan beschuldigd jonge mannen te hebben misbruikt. De openbaar aanklager in New York, Breon Peace, beschuldigt Jeffries ervan "zijn macht, rijkdom en invloed te hebben gebruikt om mannen uit te buiten voor zijn eigen plezier en dat van zijn partner."

Lees ook: Laila Rouass verdedigt danspartner na misbruikbeschuldigingen

Het onderzoek naar Jeffries richt zich op de periode tussen 2008 en 2015, toen hij topman was van Abercrombie & Fitch. Jonge mannen die model wilden worden voor het merk, werden gerekruteerd en vervolgens gedwongen deel te nemen aan feestjes waar ze drugs en alcohol kregen toegediend en gedwongen werden viagra te slikken. "Meerdere keren, wanneer de mannen niet instemden of niet in staat waren om dat te doen, hebben Jeffries en Smith hun lichamelijke integriteit geschonden door hen te onderwerpen aan opdringerige en gewelddadige seksuele handelingen", aldus Peace. Er zijn minstens twaalf slachtoffers bekend.

De zaak kwam aan het licht na een artikel van de BBC in oktober 2023, waarin Jeffries en Smith werden beschuldigd van seksuele uitbuiting van jonge mannen. Acht mannen vertelden de BBC dat ze gedwongen waren deel te nemen aan evenementen waar ze werden misbruikt. Een van hen, een twintiger, beschreef hoe hij via Jacobson auditie deed om te strippen op een groot evenement in een vijfsterrenhotel in Marrakech in 2011. Hij vertelde dat hij zich na zijn dans in zijn kamer had verstopt. Toen hij wakker werd, trof hij een gebruikt condoom aan. "Als ik erover nadenk, is de kans groot dat ik ben gedrogeerd en verkracht. Ik zal waarschijnlijk nooit weten wat er is gebeurd." Jaren later bleek hij hiv te hebben, wat hij vermoedelijk in Marokko heeft opgelopen.

Lees ook: Rapper ElGrandeToto beschuldigd van seksueel misbruik

Naar aanleiding van deze beschuldigingen startte de FBI in januari een onderzoek naar "seksuele uitbuiting en misbruik van jonge jongens". Jeffries, Smith en Jacobson zijn voorgeleid aan een rechtbank in West Palm Beach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team