Zoeken

Expresweg Tiznit-Dakhla: project van 10 miljard dirham bijna klaar

11 juli 2024 - 16:20 - Marokko

©

De bouw van de nieuwe expresweg tussen Tiznit en Dakhla in Marokko vordert gestaag en nadert zijn voltooiing. Het project is voor 98% afgerond.

De expresweg, die het transport van goederen en personen tussen de twee steden moet vergemakkelijken, bestaat uit het verbreden en verdubbelen van de bestaande nationale weg N1 over een afstand van 1055 kilometer. Het traject tussen Guelmim en Dakhla is al volledig klaar en zorgt voor een vlottere doorstroming van het verkeer.

Lees ook: Marokko bouwt expresweg tussen Dakhla en Guerguerat

Het resterende deel tussen Tiznit en Guelmim zal naar verwachting eind dit jaar worden opgeleverd. De expresweg Tiznit-Dakhla, met een prijskaartje van ongeveer 10 miljard dirham, maakt deel uit van een nieuw ontwikkelingsmodel voor de zuidelijke provincies van Marokko.

Lees ook: Dar Bouazza investeert 2 miljard dirham in renovatie expresweg

Uiteindelijk zal de expresweg tien provincies en meer dan 2,2 miljoen inwoners ten goede komen. Het project draagt bij aan de sociaaleconomische ontwikkeling van vier regio’s in het koninkrijk: Souss-Massa, Guelmim-Oued Noun, Laâyoune-Sakia El Hamra en Dakhla-Oued Eddahab.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team