15 december 2020 - 14:20 - Wereld
Een Marokkaanse seizoenswerkster in Spanje is overleden aan baarmoederhalskanker. De vrouw werd in februari nog door haar werkgever ontslagen toen hij ontdekte dat ze ziek was. De werkneemster kon op steun rekenen van Spaanse hulporganisaties.
De 37-jarige Fatima was moeder van drie kinderen en overleed aan de ziekte, meldt de Spaanse medium El Mar de Onuba. Als haar werkgever Frutas Garcia Molina SL haar op tijd had geholpen, zou de vrouw nog in leven zijn. Ze werkte sinds april 2018 voor het bedrijf.
De vrouw kreeg haar diagnose in februari nadat haar neus maar bleef bloeden. De dokter vertelde haar dat ze in haar laatste levensfase zat. Haar werkgever heeft haar toen ontslagen zonder enige vergoeding. Alleen een retourticket naar Marokko werd door de werkgever bekostigd. Fatima werd bijgestaan door verschillende Spaans organisaties voor seizoenwerksters in moeilijkheden.
De laatste tien maanden van haar leven heeft ze dankzij een goededoelenorganisaties steun kunnen ontvangen. Haar lichaam ligt in het mortuarium van het Vázquez Días ziekenhuis in Huelva. Organisaties proberen het naar Marokko te repatriëren.
Volgens de krant heeft Fatima een videoboodschap naar haar moeder gestuurd met de vraag of ze voor haar drie kinderen wil zorgen. Ze heeft twee kinderen van 13 en 14 jaar. De jongste is nog geen jaar oud.
Belgische voetbaltalenten kiezen massaal voor Marokko
Marokkaanse Muay Thai-vechters in actie op ONE-gala
Donald Trump legt invoerrechten op, Marokko ook getroffen
Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert
Auto rijdt café binnen in Tanger, meerdere slachtoffers (video)
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk
Zwitserse post spreekt nu ook Arabisch
EasyJet serveert tajine als dessert
Robot met kaftan in straten China (foto’s)
In Marokko geproduceerde auto is nummer 1 in Europa
Saoedi-Arabië’s Eid aankondiging voedt twijfel
Canadezen verruilen Verenigde Staten voor Marokko