Zoeken

FC Barcelona haalt Marokkaans talent binnen

22 juni 2024 - 06:00 - Sport

©

FC Barcelona heeft de transfer afgerond van Mayssa Baha, een van de grootste talenten van Málaga CF. De 13-jarige voetbalster gaat een nieuw avontuur beleven bij een van de meest prestigieuze clubs ter wereld.

Mayssa Baha, dochter van oud-international Nabil Baha, viel op door haar technische vaardigheden. Na haar komst naar Málaga vorig jaar, doorliep ze razendsnel de jeugdteams en blonk ze uit in het vrouwenteam van de club.

Lees ook: Spanje ’verliest’ voetbaltalent aan Marokko

Haar uitzonderlijke talent leverde Mayssa op 12-jarige leeftijd haar eerste oproep op voor het Marokkaanse U17-elftal. Deze prestaties trokken de aandacht van de scouts van FC Barcelona, die niet aarzelden om Mayssa Baha aan hun selectie toe te voegen.

In een bericht op haar Instagram-account betuigt Mayssa Baha haar dankbaarheid aan Málaga CF voor de warmte en begeleiding tijdens haar beginjaren. "Dit is geen definitief afscheid, maar een tot ziens", schreef ze. "Vandaag wil ik met jullie delen dat ik een moeilijke beslissing heb genomen: het is tijd om afscheid te nemen van Málaga CF Femenino, dat dit jaar mijn thuis was, om me te voegen bij FC Barcelona Femenino."

Lees ook: Marokko pikt voetbaltalent van Algerije

De jonge voetbalster bedankte ook haar trainers, ploeggenoten en de clubstaf voor hun steun en de onvergetelijke momenten. "Ik vertrek met nieuwe vriendschappen en herinneringen die voor altijd zullen blijven", voegde ze toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team