Zoeken

Finishing touches voor Mohammed VI-toren

24 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

De bouw van de Mohammed VI-toren in Rabat is bijna afgerond. Met een hoogte van 250 meter is dit bouwwerk de op één na hoogste toren van heel Afrika. De toren, gelegen aan de oevers van de Bouregreg tussen Rabat en Salé, is al van kilometers afstand te bewonderen.

De werkzaamheden richten zich nu op de binnenafwerking en de toegang tot de toren. Het project wordt uitgevoerd door O Tower, een bedrijf van BMCE Bank, RMA Watanya en de holding O Capital Group, onder leiding van Othman Benjelloun.

Lees ook: Mohammed VI toren opent binnenkort zijn deuren

De toren telt 55 verdiepingen en biedt ruimte aan kantoren, luxe appartementen, een hotel en een panoramisch observatiedek op de top. De gevel werd voorzien van zonnepanelen, wat de inzet van Marokko voor duurzame energie onderstreept.

De Mohammed VI-toren is meer dan alleen een gebouw, het is een symbool voor de modernisering en duurzame ontwikkeling van Marokko. "Het is een boodschap aan de wereld, die de positie van Marokko als een land van betekenis bevestigt", zegt historicus Mohammed Es-Semmar. "Het is ook een boodschap aan de Marokkaanse jeugd, die hen aanmoedigt om groot te dromen, te durven en te innoveren."

Lees ook: Mohammed VI Tower Rabat krijgt internationale erkenning

De bouw van zo’n ambitieus project brengt uitdagingen met zich mee, maar het is een gedurfde onderneming die past bij een Marokko dat vooruitkijkt naar de toekomst, terwijl het trouw blijft aan zijn waarden. Naar verwachting zal de toren een belangrijke toeristische attractie worden en bijdragen aan de aantrekkingskracht van de regio Rabat-Salé.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team