Zoeken

Frans-Marokkaanse rugbyspeler door golf meegesleurd in Zuid-Afrika

9 augustus 2024 - 09:00 - Cultuur

©

De zoektocht naar de vermiste Frans Marokkaanse rugbyspeler Medhi Narjissi, die in Zuid-Afrika verdween, gaat door. De Franse Rugbybond heeft laten weten nog steeds geen nieuws te hebben over de 17-jarige speler uit Toulouse, die woensdag tijdens een zwempartij bij Kaap de Goede Hoop door een golf zou zijn meegesleurd.

Medhi Narjissi, een speler van het Franse nationale team onder 18 jaar, is sinds woensdag vermist. De speler verdween in zee tijdens een hersteltraining na een wedstrijd in het kader van de International Series, een jeugdtoernooi dat plaatsvindt van 31 juli tot 21 augustus in Zuid-Afrika. Volgens de Franse Rugbybond (FFR) bevond de groep zich tijdens de training in het water bij Diaz Beach, waar de spelers nog konden staan. Toen de groep het water verliet, werd Medhi volgens de bond echter door een golf en sterke stroming de zee ingetrokken.

Lees ook: Marokkaanse voetballers vermist na uitstap op zee

De lokale autoriteiten hebben onmiddellijk grootschalige zoekacties opgezet om de jonge speler te vinden. De zoekoperaties, uitgevoerd door het Nationaal Instituut voor Reddingsoperaties op Zee (NSRI), werden donderdag voortgezet. Het NSRI meldde dat een teamgenoot van Medhi, die hem probeerde te redden, veilig de kust wist te bereiken, maar dat de uitgebreide zoekacties in zee, vanuit de lucht en langs de kustlijn vooralsnog geen enkel spoor van de vermiste tiener hebben opgeleverd.

Lees ook: Abdellatif Akhrif, speler Ittihad Tanger, op zee verdwenen

De FFR heeft laten weten dat er zowel een politieonderzoek als een interne bondsonderzoek is gestart om de exacte omstandigheden van de verdwijning te achterhalen. Daarnaast is besloten de deelname van het Franse team aan het toernooi te annuleren en zijn de spelers en begeleiders op weg terug naar Frankrijk. Ook is er een psychologisch ondersteuningsteam ingeschakeld om de getroffenen bij te staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team