Zoeken

Gasflessen in Marokko: gewicht gemanipuleerd, consumenten opgelicht

2 juni 2024 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politica Nezha Abakrim van de Socialistische Partij waarschuwt voor grootschalige fraude bij gasflessen. Volgens haar zou tussen de 10% en 25% van de flessen minder gas bevatten dan aangegeven.

Nezha Abakrim stelde in een schriftelijke vraag aan minister van Industrie en Handel Ryad Mezzour haar bezorgdheid kenbaar. De politica wijst op de aanzienlijke prijsverhoging van gasflessen die volgt op de gedeeltelijke afbouw van de overheidssubsidie. De vrees is dat malafide handelaars van de gelegenheid gebruik maken om consumenten te bedriegen.

Lees ook: Marokko: protesten tegen stijgende gasprijzen aangekondigd

Het parlementslid eist concrete maatregelen van de minister om de fraude tegen te gaan en consumenten te beschermen. Ze pleit voor strengere controles op het gewicht van gasflessen en wil er zeker van zijn dat consumenten daadwerkelijk de hoeveelheid gas krijgen waarvoor ze betalen.

Lees ook: Na gasprijs stijgt ook broodprijs in Marokko

De prijsverhoging van gasflessen, die gemiddeld 2,5 dirham voor kleine flessen en 10 dirham voor grote flessen bedraagt, stuit op ongenoegen bij een deel van de bevolking. De Marokkaanse regering heeft parallel aan de afbouw van de subsidie een programma voor directe sociale steun opgezet. Dit programma, dat in april al 3,6 miljoen gezinnen bereikte, richt zich op de meest kwetsbare groepen in de samenleving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team