Zoeken

Gepensioneerde rechter tot 3 jaar cel veroordeeld in Marokko

20 september 2024 - 18:50 - Marokko

©

Een gepensioneerde rechter in Marokko, Malika El Amri, is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 2000 dirham. Ze werd beschuldigd van het verspreiden van valse beschuldigingen en smaad jegens hoge gerechtelijke functionarissen.

Malika El Amri had in een video op YouTube de functionarissen beschuldigd van het faciliteren van de "illegale toe-eigening van een stuk grond dat toebehoorde aan haar vader", ter waarde van meer dan 600 miljoen dirham.

Lees ook: Dronken rechter pleegt vluchtmisdrijf na ongeval in Marokko

Naar aanleiding van de video startte de Gerechtelijke politie een onderzoek. El Amri werd vervolgens in hechtenis genomen en beschuldigd van verschillende misdrijven, waaronder het beledigen van magistraten en de gerechtelijke politie, het minachten van rechterlijke beslissingen en het openlijk proberen te beïnvloeden van rechters.

Lees ook: "In Marokko worden critici de mond gesnoerd"

De tweede hoorzitting in het proces tegen Malika El Amri werd uitgesteld omdat ze in kritieke toestand in het ziekenhuis was opgenomen. Haar familie zegt dat ze instortte nadat ze hoorde dat ze in voorlopige hechtenis zou blijven. Malika El Amri lijdt aan verschillende gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, en heeft onlangs ook Covid-19 opgelopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team