Zoeken

Grootste militaire oefening van Afrika vindt plaats in Marokko

13 mei 2024 - 16:00 - Marokko

©

Van 20 tot 31 mei vindt in Marokko de 20e editie plaats van African Lion, de jaarlijkse militaire oefening die georganiseerd wordt door Marokko en de Verenigde Staten.

Dit jaar nemen er 7000 soldaten uit een twintigtal NAVO-landen aan de manoeuvres, die plaatsvinden in Benguerir, Agadir, Tan-Tan, Akka en Tifnit.

Lees ook: African Lion 2024: Spanje opnieuw afwezig

Tijdens African Lion 2024 zullen de deelnemers diverse tactische oefeningen uitvoeren, zowel op het land als op zee en in de lucht. Er zijn ook speciale oefeningen voor speciale eenheden, luchtlandingen en stafofficieren. Naast de militaire oefeningen zijn er ook academische trainingen, workshops over de strijd tegen massavernietigingswapens en medische en sociale activiteiten voor de bevolking van de regio Akka.

Lees ook: Ex-Algerijnse minister vraagt VN om "African Lion 2024" te annuleren

African Lion is de grootste militaire oefening die op het Afrikaanse continent plaatsvindt. De oefening beoogt de operationele, technische en procedurele interoperabiliteit tussen de deelnemende legers te versterken, met name op het gebied van gecombineerde inter-service training.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team