Zoeken

Grote politieactie in Tanger na golf van geweld

24 oktober 2024 - 13:50 - Marokko

©

De politie heeft deze week een grootschalige actie uitgevoerd in Bir Chifa, een wijk in Tanger. De actie, die werd geleid door de vicevoorzitter van de veiligheidszone Beni Makada, volgde op een reeks gewelddadige overvallen en berovingen, lokaal bekend als "Gressaj".

Video’s van burgers die slachtoffer werden van deze misdaden circuleerden op sociale media en veroorzaakten onrust en woede onder de bewoners. De politie besloot daarop in te grijpen met een grote veiligheidsoperatie.

Lees ook: Tanger pakt zwervers aan in nachtelijke actie

De actie resulteerde in de arrestatie van meer dan tien personen, onder wie mensen die werden gezocht voor gewelddadige overvallen en mishandeling. De verdachten zijn in hechtenis genomen op het politiebureau voor verder onderzoek.

Lees ook: Razzia op shisha-cafés in Tanger

De operatie past in een bredere strategie om de veiligheid te verbeteren in gebieden met toenemende criminaliteit. Doel is om de bevolking gerust te stellen en straffeloosheid te bestrijden. De lokale autoriteiten willen zo een einde maken aan de criminele activiteiten die het dagelijks leven van de inwoners verstoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team