Zoeken

Haven Tanger stad nieuwe hotspot voor cruiseschepen

28 juli 2024 - 19:40 - Marokko

©

De haven van Tanger Stad staat aan de vooravond van een grote transformatie. Het voormalige vrachthaven wordt omgevormd tot een toonaangevende bestemming voor cruise- en pleziervaart in het Middellandse Zeegebied.

"Dankzij de industriële reus Tanger Med kunnen we ons in Tanger Ville nu volledig richten op toerisme", aldus Mohamed Maghazi, havenmeester van Tanger Ville, in een interview met Médias24. De haven heeft ambitieuze plannen om uit te groeien tot een referentie voor cruise- en pleziervaart in de regio, met duurzaamheid en respect voor het milieu als kernwaarden.

Lees ook: Koning Mohammed VI huldigt nieuwe jachthaven Tanger in (video)

Pleziervaart, cruises en visserij vormen de drie pijlers van de herontwikkeling. Tanger Ville beschikt al over de grootste jachthaven van Marokko, met 1400 ligplaatsen. Daarnaast verrijst er een nieuw vastgoedproject met twee vijfsterrenhotels, een congrescentrum en een winkelcentrum.

De haven heeft geïnvesteerd in uitbreiding van de infrastructuur om de grootste cruiseschepen ter wereld te kunnen ontvangen, tot wel 360 meter lang. Ook de visserijsector krijgt een impuls, met een van de grootste vissershavens van Marokko.

Lees ook: Cruiseschepen terug in Tanger

Het project past in de visie van Koning Mohammed VI voor slimme, duurzame en milieuvriendelijke gebiedsontwikkeling en wordt gezien als een van de meest markante projecten van de afgelopen twee decennia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team