1 juni 2014 - 20:52 - Wereld
Een Amerikaanse actrice die tot de Moorish National Aboriginal beweging behoort, weigert dat haar scheiding door een Amerikaanse rechtbank wordt behandeld. Ze heeft geen enkele band met Marokko, behalve dan dat de leden van de Moorish National Aboriginal ervan overtuigd zijn dat ze Marokkaans zijn en enkel de wetten van Marokko moeten gehoorzamen.
Pilar Sanders vraagt in beroep en met betwistbare bewijsstukken over haar Marokkaanse roots, dat haar scheiding van een Amerikaan wordt geannuleerd. Deze zou haar namelijk miljoenen kosten. Zelf wil ze dat haar scheidingszaak door een Marokkaanse rechtbank wordt behandeld.
Ze verklaarde hierover aan de media "De Verenigde Staten kunnen niets tegen me doen. Ik vraag Marokkaanse justitie, nu!". Nogal verrassende uitspraken...
Ook weigert de vrouw haar huwelijksnaam te veranderen. Sanders is de familienaam van haar ex-man Deion Sanders, maar zolang er geen uitspraak is van de Marokkaanse justitie weigert ze van deze af te zien.
In ’onze echte wereld’ is Pilar Sanders echter gewoon een Amerikaanse actrice en filmmaakster. Zij is onder meer bekend van haar rollen in Mod Squad (1999), Streets of Blood (2009) en Deion and Pilar Sanders: prime time love (2008).
De rechtbank heeft haar hoger beroep intussen afgewezen. Pilar Sanders geeft de strijd echter niet op en wil de zaak doorzetten.
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Mocro Maffia-acteur Oussama Ahammoud voor de rechter
Marokko ontwerpt steden van de toekomst
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk
Spanje probeert speler van Marokko te stelen
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk
Zwitserse post spreekt nu ook Arabisch
EasyJet serveert tajine als dessert
Robot met kaftan in straten China (foto’s)
In Marokko geproduceerde auto is nummer 1 in Europa
Saoedi-Arabië’s Eid aankondiging voedt twijfel
Canadezen verruilen Verenigde Staten voor Marokko