3 juli 2014 - 19:52 - Wereld
De hoofdverdachte van de moord op de Amsterdamse Marokkaan Omar Kourrich in juni vorig jaar, is begin deze week in de gevangenis overleden.
De 42-jarige Engin K. zou een natuurlijke dood zijn gestorven schrijft Het Parool. Hij werd dood aangetroffen in een stoel voor de televisie. Tijdens de autopsie werd niets bijzonder gevonden.
Omar Kourrich, 35, werd op 20 juni vorig jaar op een parkeerplaats bij het Tjeukemeer in Friesland dood gevonden. Hij was vastgebonden en in brand gestoken.
Het slachtoffer was voor de moord ernstig mishandeld, waarschijnlijk door de 18-jarige zoon van de hoofdverdachte. Zijn jukbeen, neus en rib waren gebroken. Hij had bovendien een klaplong en een prop in zijn mond.
In de sigarenzaak van Engin K. waar Kourrich vaak ging, werden bloedsporen gevonden van zowel het slachtoffer als de hoofdverdachte. Ook werden bloeddruppels van beide mannen en haren van de hond van de hoofdverdachte gevonden aan het kleed waarin Kourrich’s lijk na de moord was gewikkeld.
De krant meldt eveneens dat nog drie andere verdachten in beeld zijn, een 26-Roemeen bekend in het crimineel circuit en twee mannen uit Amsterdam en Oosterwolde. Tegen de Amsterdammer zijn echter heel weinig bewijzen. Hij werd daarom nog niet gedagvaard.
Waarom Omar Kourrich op deze brutale wijze om het leven werd gebracht blijft onduidelijk. Mogelijk gaat het om een drugsconflict, maar de bewijzen blijven zwak. Kourrich was vrijwel onbekend bij de politie.
Omar Kourrich werd in 1978 in de noord-Marokkaanse stad Tanger geboren. Hij was getrouwd en vader van twee peuters. In de buurt waar hij woonde wordt hij als een lieve, spontane en vrolijke man beschreven.
National Geographic landt in Marrakech met exclusieve toeristen
Marokko probeert Frans voetbaltalent te strikken
Minister belooft einde aan bedelarij in Marrakech
Marokko’s mooiste natuurwonderen
Zorgen over "tsunami van voedselvergiftigingen" in Marokko
Walid Regragui puzzelt opnieuw met elftal
Zware straffen voor brutale aanval op Marokkaan in Italië (video)
Van Dubai tot Antwerpen: de val van cocaïnehandelaar Youssef Ben Azza
"Escobar van de Woestijn": huwelijksakte Latifa Raafat zorgt voor verwarring
Algerije stuurt Marokkaanse jongeren terug via landgrens
Halalvlees Isla Délice en Réghalal gevaarlijk?
Leerlingen met Marokkaanse roots doen het uitstekend in Nederland
Renault Tanger modelfabriek, Renault Oran grote flop!
Algerije bezorgd over toenadering Marokko en Iran