Zoeken

Huwelijk gaat niet door: Assia ontdekt dat ze al getrouwd is

15 september 2024 - 22:10 - Marokko

©

Assia (21) uit het Franse Vélizy-Villacoublay keek vreemd op toen ze haar huwelijk aan het voorbereiden was. Ze ontdekte dat ze al getrouwd is, slachtoffer van identiteitsfraude.

Assia had haar huwelijk met Hamza gepland voor eind oktober, maar stuitte op een administratief probleem: een andere vrouw was op 10 augustus onder haar naam getrouwd in Noisy-le-Sec. Nadat ze in de zomer een aanvraag voor een huwelijk had ingediend bij het gemeentehuis van Vélizy, kreeg de jonge vrouw een telefoontje waarin ze werd geïnformeerd dat ze volgens haar burgerlijke stand al sinds 10 augustus getrouwd was. "Ik was sprakeloos", herinnert Assia zich.

Lees ook: De eindeloze nachtmerrie van Sulayman, slachtoffer van identiteitsdiefstal

Om de situatie te begrijpen, ging ze naar het gemeentehuis van Noisy-le-Sec. Na wat onderhandelen kreeg ze de naam van de man met wie ze zogenaamd getrouwd was en het administratieve dossier van het huwelijk. De man heet Amine A., een volslagen onbekende voor haar. Assia realiseerde zich dat ze slachtoffer was geworden van identiteitsfraude, omdat ze een jaar eerder haar identiteitskaart was kwijtgeraakt. "Ik heb wel aangifte gedaan van verlies. Ik vind het schandalig dat dit niet is gecontroleerd voordat het huwelijk werd voltrokken", zegt ze verontwaardigd.

Lees ook: Nepadvocaat pleit voor rechtbank Rabat en wint rechtszaken

Na deze onverwachte ontdekking deed Assia aangifte bij de politie. In haar verklaring legde ze uit dat ze op het moment van het huwelijk "in Spanje was met (haar) partner en (haar) dochter". Ze uitte ook haar zorgen: "Ik weet niet of ik nog meer schade heb geleden." Daarnaast heeft ze een brief gestuurd naar de officier van justitie. Haar wens om in de herfst te trouwen kan niet meer worden vervuld, omdat de procedures in gevallen van identiteitsfraude lang en ingewikkeld zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team