Zoeken

Ilias Akhomach wijst salaris van 7,7 miljoen euro af

7 september 2024 - 12:10 - Sport

©

De transferzomer was opnieuw een periode van duizelingwekkende aanbiedingen uit het Midden-Oosten. Terwijl veel voetballers zwichtten voor de lokroep van het grote geld, koos de Marokkaanse international Ilias Akhomach voor een andere weg. Hij wees twee lucratieve voorstellen af om zijn sportieve ambities na te jagen.

Het is geen uitzondering meer dat spelers naar de Golfstaten vertrekken, maar de beslissing van Akhomach is opmerkelijk. De 21-jarige speler koos ervoor om bij Villarreal te blijven, een club waar hij zich gewaardeerd voelt en de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen in een van de sterkste competities van Europa.

Lees ook: Ilias Akhomach in top 3 beste Arabische dribbelaars

De eerste aanbieding, afkomstig van Al Qadisiyah, was al aantrekkelijk. Maar het was vooral het tweede voorstel, van het machtige Al Hilal, dat de wenkbrauwen deed fronsen. De Saudi’s boden Akhomach een jaarsalaris van 7,5 miljoen euro netto, zeven keer zijn huidige inkomen. Villarreal had 25 miljoen euro kunnen verdienen aan een transfer. Deze duizelingwekkende bedragen deden de Marokkaanse international echter niet wankelen.

Lees ook: Zware Klap voor Spanje: Ilias Akhomach kiest voor Marokko

Akhomach legde zijn clubleiding uit dat hij klaar is voor de uitdagingen van het Spaanse voetbal en dat hij zich voor langere tijd aan Villarreal wil binden. Zijn keuze doet denken aan die van Vinícius Júnior, die ook veel interesse had van clubs uit het Midden-Oosten, maar ervoor koos om bij Real Madrid te blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team