Zoeken

Illegale praktijken in schoonheidssalons bedreiging voor Marokkanen

12 juni 2024 - 10:30 - Marokko

©

De Marokkaanse arts en politica Hanan Atrakin waarschuwt voor de gevaren van illegale medische praktijken in schoonheidssalons in Marokko. Volgens haar vormen deze salons een bedreiging voor de volksgezondheid en lokken ze klanten met valse advertenties op sociale media.

Atrakin, die gespecialiseerd is in plastische chirurgie en lid is van de PAM-partij, heeft een schriftelijke vraag gesteld aan de minister van Volksgezondheid en Sociale Bescherming. In de vraag eist ze maatregelen om een einde te maken aan de illegale praktijken in de Marokkaanse sector voor medische esthetiek.

Lees ook: Valse Franse plastische chirurgen gearresteerd in Marrakech

"Wat we nu zien is zeer ernstig en angstaanjagend," aldus Atrakin. Ze wijst erop dat deze salons medische ingrepen aanbieden zoals fillers, botox-injecties, PRP-behandelingen, mesotherapie en laserontharing, terwijl ze hiervoor niet gekwalificeerd zijn.

De arts benadrukt dat deze praktijken alleen door artsen mogen worden uitgevoerd en dat klanten die zich tot schoonheidssalons wenden voor dergelijke ingrepen "bewust het risico nemen". Ze voegt eraan toe dat veel slachtoffers van illegale medische praktijken weigeren om aangifte te doen tegen de salons, waardoor deze praktijken ongestraft kunnen blijven.

Lees ook: Marokko: waarschuwing voor gevaren cosmetische chirurgie in kapsalons

Hanan Atrakin roept de autoriteiten op om strenger op te treden tegen illegale medische praktijken in schoonheidssalons en waarschuwt klanten voor de gevaren van deze praktijken. Ze benadrukt dat het belangrijk is om zich altijd te wenden tot een gekwalificeerde arts voor medische ingrepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team