Zoeken

Influencer Soraya Sahli staat terecht voor dood van haar baby

13 september 2024 - 19:40 - Wereld

©

In Brussel staat influencer Soraya Sahli terecht voor de moord op haar twee maanden oude dochter Lydia. Het incident vond plaats op 19 februari 2019 in een hotelkamer in Saint-Gilles. Sahli verscheen woensdag voor de rechtbank van assisen in Brussel om zich te verantwoorden.

Tijdens het proces hebben de onderzoekers het rapport van de patholoog-anatoom besproken, dat was opgesteld op verzoek van de onderzoeksrechter. Dit volgde op de reconstructie van de feiten op 7 augustus 2019. Tijdens de reconstructie herhaalde de 30-jarige Soraya Sahli haar handelingen van de nacht van 18 op 19 februari 2019. Ze vertelde dat ze rond middernacht in haar hotelkamer was aangekomen en om 03:00 uur naar de receptie was gegaan om hulp te vragen, nadat ze had ontdekt dat haar baby niet meer ademde.

Lees ook: Belgische Marokkaan vervolgd voor moord op baby

Volgens het rapport van de patholoog-anatoom heeft Soraya Sahli, op basis van haar verklaring, geen poging ondernomen om haar dochter te reanimeren, ondanks het feit dat het baby’tje niet meer bewoog. Bovendien viel het op dat er geen interactie tussen de influencer en haar baby was tussen middernacht en 03:00 uur. Ze zou het kind niet gevoed, niet verschoond of gecontroleerd hebben of het kind goed sliep, zo vermeldt het rapport.

Na de baby naar het ziekenhuis in Laeken te hebben gebracht, verklaarde Soraya Sahli aan de politie dat ze Lydia tussen twee kussens op het bed had gelegd om een douche te nemen. Bij haar terugkomst vond ze haar dochter van drie jaar op een van de kussens zitten, met Lydia eronder. In paniek ging ze naar de receptie om hulp te zoeken.

Lees ook: Spanje: Marokkaanse die baby vermoordde voor de rechter

Volgens de artsen was de baby niet alleen gestikt, maar had het ook twee schedelfracturen. Een van de fracturen was ongeveer twee tot drie weken oud en de andere ongeveer een week oud. Ondanks de verleende medische zorg overleed Lydia zeven dagen na haar opname in het ziekenhuis. De moeder ontkent de moord op haar dochter, hoewel ze toegeeft "verwaarlozend" te zijn geweest en een gedeeltelijke verantwoordelijkheid voor het overlijden van Lydia te dragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team