Zoeken

Influencer veroordeeld voor beledigen vrouwen in Tetouan

14 juni 2024 - 15:40 - Marokko

©

Een influencer uit Tetouan is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden en een boete van 5000 dirham. Ze werd schuldig bevonden aan het beledigen van vrouwen in de stad.

De influencer, die niet bij naam is genoemd, had op sociale media denigrerende uitspraken gedaan over de vrouwen van Tetouan. Ze beschuldigde getrouwde vrouwen ervan hun avonden door te brengen in Tanger en vrijgezellen ervan zich te amuseren in Ras El Ma. Deze uitspraken leidden tot grote woede en verontwaardiging bij de inwoners van Tetouan.

Lees ook: Marokkaanse influencer riskeert problemen na spot met Koran

De influencer bood haar verontschuldigingen aan tijdens haar proces en beweerde dat ze niet de bedoeling had gehad om de eer en waardigheid van de vrouwen van Tetouan aan te tasten. De rechter was echter niet overtuigd en legde haar de genoemde straf op.

Lees ook: Rotterdamse influencer Armani vast in Marokko na omstreden blind dating

De mensenrechtenorganisatie Al Karama, die de klacht tegen de influencer had ingediend, is van plan in beroep te gaan tegen de uitspraak. De organisatie vindt dat de straf te licht is en dat de influencer een strengere straf had moeten krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team