Zoeken

Italië geschokt door moord op jonge Marokkaan

3 juni 2024 - 22:20 - Wereld

©

Een jonge Marokkaan is omgekomen en twee anderen - een Tunesiër en een Egyptenaar - zijn gewond geraakt bij een vechtpartij op het Piazza Garibaldi in Porto Sant’Elpidio, Italië.

De tragedie speelde zich af in de vroege ochtenduren van vrijdag. De Marokkaan, begin twintig, raakte ernstig gewond aan zijn buik en dijen tijdens een vechtpartij en verloor veel bloed. Hulpdiensten werden gealarmeerd en probeerden de man ter plaatse te reanimeren, maar hij overleed aan een hartstilstand voordat hij het ziekenhuis bereikte.

Lees ook: Bejaard Marokkaans koppel uit Nederland vermoord in Nador

Naast de dodelijke slachtoffer vielen er ook twee gewonden. Een Tunesische man werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in kritieke toestand verblijft. Een Egyptenaar kwam er met lichtere verwondingen vanaf.

Lees ook: Hassan El Bachiri (28) slachtoffer vergismoord in Brussel

De politie is een onderzoek gestart naar de dodelijke vechtpartij. Eén verdachte, een 34-jarige Marokkaan, is gearresteerd. Het motief voor de aanval is nog onduidelijk. Volgens sommige bewoners is de toename van het geweld mogelijk het gevolg van rivaliteit om de controle over territoria en drugshandelsplaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team