Zoeken

Itissalat Al-Maghrib onder vuur

27 augustus 2024 - 14:40 - Marokko

©

Terwijl Marokko zich opmaakt voor grote evenementen zoals de Afrika Cup 2025 het WK voetbal 2030, samen met Spanje en Portugal, blijft Maroc Telecom, de monopolist op het gebied van internet, matige diensten leveren tegen hoge prijzen.

In tegenstelling tot Spaanse telecombedrijven biedt Itissalat Al-Maghrib, onder leiding van Abdeslam Ahizoune, de duurste glasvezeldiensten aan in het Middellandse Zeegebied, terwijl de kwaliteit te wensen overlaat. Een 100 Mbps glasvezelabonnement kost 500 dirham per maand, maar de snelheid en kwaliteit zijn ondermaats. Spaanse providers bieden daarentegen 600 Mbps glasvezel aan voor ongeveer 430 dirham per maand, inclusief twee mobiele nummers met 50 GB 5G-data.

Lees ook: Beslissing Itissalat Al-Maghrib valt slecht in Marokko

Volgens Rue20 is de slechte internetdienst en de hoge prijzen van Itissalat Al-Maghrib een symptoom van mismanagement dat niet voldoet aan de verwachtingen van klanten, die zich uitgebuit voelen.

Lees ook: Emirati Etisalat dreigt met vertrek uit Marokko

Voor een succesvolle organisatie van grote voetbalevenementen moet Marokko de uitdaging aangaan om de kwaliteit van zijn telecom- en internetnetwerk te verbeteren. Het land moet snel 5G lanceren en nieuwe technologieën ontwikkelen die in andere landen al gemeengoed zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team