Zoeken

Jamal Ben Saddik veroordeeld in witwaszaak, 40 maanden cel

28 juni 2024 - 16:20 - Sport

©

De Antwerpse rechtbank heeft kickbokser Jamal Ben Saddik veroordeeld tot veertig maanden cel en een boete van 40.000 euro voor witwassen en oplichting. Zijn broer en een vriend kregen ook gevangenisstraffen en boetes opgelegd voor hun betrokkenheid bij de zaak.

Het witwasonderzoek naar Jamal Ben Saddik begon als een uitloper van een Nederlands onderzoek naar zakenman Karim S., die een witwasconstructie had opgezet in zijn sportwinkels. Ben Saddik zou als tussenpersoon hebben gefungeerd bij het witwassen van ongeveer 130.000 euro.

Lees ook: Burgemeester Antwerpen verbiedt opening nieuwe boksclub Jamal Ben Saddik

De rechtbank oordeelde dat Ben Saddik schuldig was aan het witwassen van geld, onder andere door een nieuwe keuken van 23.000 euro in zijn huis te laten betalen door de schoonmoeder van Karim S.

Said Ben Saddik, de broer van de kickbokser, werd tot 30 maanden celstraf en een boete van 24.000 euro veroordeeld. Een derde verdachte, vriend van de twee broers, kreeg een straf van 4 jaar en een boete van 80.000 euro.

Lees ook: Jamal Ben Saddik: van kickbokser tot buschauffeur (foto)

Jamal Ben Saddik heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Op Instagram schreef hij: "Ik reken erop dat het recht zal zegevieren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team