Zoeken

Klachten over kwaliteit en veiligheid nieuwe weg Demnate-Imi n’Ifri

27 juni 2024 - 08:00 - Economie

©

De aanleg van de weg die de stad Demnate verbindt met de toeristische trekpleister Imi n’Ifri zorgt voor de nodige controverse. Burgeractivisten en omwonenden uiten hun ongenoegen over de werkzaamheden, met name vanwege de ernstige verkeersongevallen die de afgelopen dagen op de weg zijn gebeurd.

"Tweede ongeval op de weg Demnate-Imi n’Ifri ter hoogte van een van de twee toeristische instellingen... We hebben vanaf het begin gezegd dat er daar veel fouten zijn gemaakt", klaagt activist Mustapha Elfataah op Facebook. "Er is geen enkele overeenstemming tussen wat er in het bestek van het project staat en wat er op het terrein is gerealiseerd", voegt activist Ismail Filali toe op hetzelfde sociale netwerk. Hij benadrukt dat het een bewuste vervorming is van een idee dat "mooi had kunnen zijn als er was voldaan aan wat was overeengekomen."

Lees ook: Toeristen ontsnappen aan dood bergweg in Ourika

Volgens de burgers is er bij de werkzaamheden geen rekening gehouden met de inwoners van Demnate, noch met het bestek dat door het bedrijf of de bedrijven die de aanbesteding hebben gewonnen, ter waarde van meer dan 23 miljoen dirham, had moeten worden nageleefd. Ze uiten twijfels over de kwaliteit van de wegwerkzaamheden over de 3,3 kilometer lange weg, waarop de lokale bevolking rekent om de aantrekkingskracht van de regio en het aantal toeristen dat deze bezoekt te vergroten. Ze willen graag weten waarom het bestek van dit project herhaaldelijk is gewijzigd.

Lees ook: Autosnelweg Tit Mellil-Berrechid wordt eerder voltooid (video)

In een Facebookbericht vraagt Abdelatif Bougalem, lid van de gemeente Demnate, zich af of het bestek voor de weg Imi n’Ifri met betrekking tot de aard van de werkzaamheden en de termijnen, werd nageleefd. In een ander bericht legt hij uit dat in geval van overschrijding, het bedrijf zware sancties riskeert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team