Zoeken

Klimaatverandering bedreigt Marokkaanse luchthavens

4 juli 2024 - 10:00 - Marokko

©

Mohamed Abdeljalil, Marokkaanse minister van Transport, heeft aangekondigd dat er studies worden gestart naar de impact van klimaatverandering op alle luchthavens in het koninkrijk. Dit naar aanleiding van kritiek van parlementsleden over de overstroming van het vliegveld van Oujda vorig jaar.

De minister erkende in het parlement dat extreme weersomstandigheden vaker kunnen voorkomen in de toekomst. Hij noemde de overstroming in Oujda een uitzonderlijk fenomeen, waarbij in slechts één uur tijd 100 mm regen viel. Volgens de minister heeft de regio in de afgelopen eeuw maar twee keer zo’n extreme regenval meegemaakt.

Lees ook: Extreme weersomstandigheden: Oujda onder water (video)

Met de nieuwe studies wil de Marokkaanse overheid ervoor zorgen dat de luchthavens beter bestand zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. Dit is van groot belang voor de veiligheid van reizigers en de continuïteit van het luchtverkeer. De resultaten van de studies zullen worden gebruikt om maatregelen te nemen die de luchthavens beter beschermen tegen overstromingen en andere extreme weersomstandigheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team