12 augustus 2014 - 22:48 - Marokko
TV-kok Mounir Toub maakt smenn, een ranzige boter (ook wel smen of sminn) voor NPO Spirit en vertelt over de traditie van het ingraven van een kilo smenn-boter voor een baby-dochter. De bedoeling is dat deze boter 20 jaar later wordt opgegraven als de dochter gaat trouwen.
Toub heeft zelf onlangs een zoon gekregen, en hij vindt dat het tijd is om de traditie te vernieuwen want koken is immers niet meer alleen voor vrouwen. Daarom maakte hij voor zijn pasgeboren zoon Lotfi ook smenn. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt smenn veel gebruikt als smaakmaker in gerechten. Item NPO Spirit.
Video verwijderd
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
Designprijs voor elektrische mini-auto uit Kenitra
Marokkanen eisen meer rechten voor dieren
Grote brand verwoest textielfabriek in Tanger (video)
Arrestaties na gewelddadige rellen in Nador